Veel klachten over invoering nieuw energielabel woning

26 januari 2015 – Onvindbare panden door problemen met het uitgiftesysteem, te negatieve inschattingen en problemen voor mensen die samen een huis bezitten of meer huizen hebben. De invoering van het nieuwe energielabel voor woningen verloopt niet vlekkeloos. 

De Telegraaf doet melding van een stoom van klachten over de invoering van het nieuwe energielabel voor woningen. Dat label is sinds januari verplicht en geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Huiseigenaren krijgen een voorlopig energielabel op de mat en moeten deze zelf definitief maken. De inschatting is alleen vaak te negatief. Met opzet, aldus minister voor wonen en rijksoverheid Stef Blok in de Telegraaf.

Uit een bericht in de Telegraaf
‘(…) „Dat doen we bewust. We willen niet dat mensen als het gaat om energiebesparing achterover gaan leunen. We willen dat ze in dubbel glas investeren, of vloerisolatie. Dat is ook goed voor de bouw.” (…)’

Verder krijgen sommige huiseigenaren geen voorlopig label, omdat hun huis onvindbaar is in het computersysteem dat de uitgifte regelt. Ook mensen die meer panden bezitten of gezamenlijk eigenaar zijn van een huis, ondervinden problemen met de invoering van het nieuwe energielabel.

 

Bronnen
De Telegraaf, 25 januari 2015: Label energie wekt stroom klachten op (betaald, via Blendle, € 0,20)
De Telgraaf, 26 januari 2015: Blok op het matje geroepen om energielabel
energielabelvoorwoningen.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.