Verenigde Naties naar Groningen voor training energietransitie

Verenigde Naties naar Groningen voor training energietransitie

30 november 2016Vandaag komen 25 beleidmakers uit de hele wereld naar Groningen voor een training energietransitie.  De trainingsweek wordt georganiseerd door United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO) en Energy Academy Europe (EAE). 

Uit een persbericht van de Energy Academy Europe
‘(…) Het gevarieerde cursusprogramma bevat bijdragen van sprekers van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, ECN, PwC, Gasunie, Alliander en TU Delft. Aan het eind van de trainingsweek komt UNIDO-directeur Pradeep Monga naar Groningen om verdere samenwerking tussen UNIDO en Energy Academy te bekrachtigen.
Zo’n 25 beleidsambtenaren en ministerie-medewerkers uit landen als China, India, Indonesië, Myanmar, Mongolië, Egypte, Nigeria, Botswana, Tanzania, Brazilië, Georgië en Oekraïne krijgen in hun trainingsweek vanuit verschillende invalshoeken handvatten aangereikt voor het opbouwen van een duurzaam energiesysteem. Onderwerpen als duurzame industrie, energietechnologie, energiebesparing, systeem-integratie en –ontwerp, economische aspecten, innovatieve ecosystemen, maatschappelijke impact en psychologische aspecten van energietransitie komen aan bod. Ook  staat een excursie naar Ameland op het programma: het eiland werkt aan een 100% zelfvoorzienend duurzaam energiesysteem.

Energietransitie in de praktijk 
De trainingen worden voornamelijk gehouden bij EnTranCe. Deze test- en experimenteerfaciliteit op Zernike Campus Groningen spreekt tot de verbeelding en laat de energietransitie in de praktijk zien. (…)

Energy Academy Europa
Energy Academy Europe is een ‘centre of excellence’ voor energietransitie dat zich richt op onderwijs, onderzoek en innovatie en is een initiatief van overheden, Hanzehogeschool Groningen (link) en Rijksuniversiteit Groningen (link), ondersteund door partners uit de energiebranche.

UNIDO
UNIDO is het gespecialiseerde onderdeel binnen de VN dat zich toelegt op bevordering van inclusieve en duurzame industriële ontwikkeling in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. (…)’

 

Bronnen
Energy Academy Europe, 28 november 2016: Verenigde Naties naar Groningen voor energietraining
Foto: Energy Academy

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.