Waka Waka zoekt nog financiers. Wie?

Waka Waka zoekt nog financiers. Wie?

17 november 2016 – Waka Waka zoekt nog financiers. Deelname kan (via crowdfunding) met bedragen van € 100 tot € 10.000. Het is een lening (6%, 40 mnd). Het geld wordt gebruikt om nog veel meer Waka Waka lampen uit te zetten in ontwikkelingslanden.

Waka Waka’s zijn lampen/opladers op zonne-energie, ontwikkeld voor gebieden in de wereld die geen stroomvoorziening hebben. Ze worden ook hier verkocht en uit de opbrengst worden weer Waka Waka’s in ontwikkelingslanden uitgezet (voor elke lamp gaat er een naar een gezin in nood). Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt door kinderen die ’s avonds huiswerk moeten maken.
Uit de website van Waka Waka
schermafdruk-2016-11-17-11-06-54‘(…) WakaWaka (‘helder licht‘ in Swahili) is een Social Enterprise, een bedrijf waarvoor de sociale missie belangrijker is dan winst maken. WakaWaka maakt producten op zonne-energie die niet alleen ontzettend handig zijn op vakantie of onderweg, maar vooral ook noodzakelijk zijn in ontwikkelingslanden. Meer dan een miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit. Dit heeft grote economische en sociale gevolgen. De kaarsen en kerosine lampen die deze mensen gebruiken zijn erg schadelijk voor hun gezondheid.
WakaWaka’s missie is om levens te helpen verbeteren. (…) Ontvangers van WakaWaka’s zijn bijvoorbeeld vluchtelingen uit Syrië, ex-kindsoldaten in Nigeria, maar ook slachtoffers van natuurrampen zoals de aardbeving in Nepal. Daarnaast zetten we programma’s op om toegang tot solar te stimuleren in Oost-Afrika. (…)’

De ontwikkelingsstappen in het Waka Waka-project worden gefinancierd met crowdfunding. Waka Waka zoekt nog deelnemers in een nieuw crowdfundingproject.

  • Al meer dan 700.000 Waka Waka’s uitgezet
  • In meer dan 40 landen
  • Doel: 1 miljard lampen
  • 10e crowdfunding campagne loopt nu
  • Al meer dan € 600.000 binnen van streefbedrag € 1.500.000
  • Voor wie mee wil helpen: het is een converteerbare lening (rente 6%, looptijd 60 maanden)

WakaWaka OnePlanetCrowd Campaign 

Bronnen
Website Waka Waka
Crowdfunding via OnePlanetCrowd

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.