‘Warme trui goed voor milieu, maar je merkt het niet in je portemonnee’

‘Warme trui goed voor milieu, maar je merkt het niet in je portemonnee’

9 februari 2017Terwijl het Klimaatverbond druk bezig is met de voorbereiding van de Warmetruiendag morgen, wil de vergelijkingssite Gaslicht.com toch even laten weten dat het voor je portemonnee nauwelijks iets uitmaakt; hooguit 37 cent.

Uit een persbericht van Gaslicht.com
‘(…) De verwarming een graad lager en een warme trui aan? Dat is goed voor het milieu, maar de besparing op je energiekosten is bescheiden. Dat blijkt uit een berekening van vergelijkingssite Gaslicht.com in het kader van Warmetruiendag.
Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Op vrijdag 10 februari trekken duizenden Nederlanders een warme trui aan en draaien ze de verwarming een graadje lager. Volgens de organisatie verbruik je zo 6 procent minder energie en komt er ook 6 procent minder CO2 vrij.

37 cent besparen op Warmetruiendag
Rijk zul je daar echter niet van worden. Op een gemiddelde winterdag verstook je zo’n 10 m3 gas. De gasprijs bedraagt momenteel circa 61 cent per m3 . Met een besparing van 6% op Warmetruiendag houd je dus 37 cent in je portemonnee.
Ook als je in 2017 structureel de verwarming een graad lager zet, is de besparing bescheiden. Een gemiddeld gezin zou hierdoor op jaarbasis 57 euro minder kwijt zijn aan energie. Dat komt neer op een besparing van 3,2 procent. Dat de besparing lager uitvalt dan 6 procent, komt omdat vaste leveringskosten, netbeheerkosten en stroomkosten niet dalen door minder te stoken. (…)

“We vinden Warmetruiendag een sympathiek initiatief en juichen toe dat mensen bewust omgaan met energie”, zegt Ben Woldring van Gaslicht.com. “Desalniettemin blijft het voor je portemonnee belangrijk om jaarlijks te wisselen van energieleverancier. Alleen dan ben je het voordeligst uit voor gas en stroom.” (…)’

Bronnen
Gaslicht.com, 9 februari 2017: Warme trui goed voor milieu, maar je merkt het niet in je portemonnee
Foto Woldring: Gaslicht.com
Andere foto: Warmetruiendag

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.