‘We kunnen veel meer energie besparen’

Sterheim
Isabelle Sternheim, voorzitter FedEC: ‘Meer energie besparen’ (foto EnSoc)

12 augustus 2015 – Nederland wil jaarlijks 1,5% energie besparen. ‘Dat is niet erg ambitieus’, zegt Isabelle Sternheim, voorzitter van FedEC, vereniging van energieadviseurs. 

Uit een artikel van EnSoc
‘(…) “Het Energieakkoord is een nobel streven om gezamenlijk wat aan energietransitie te doen, maar de ambities zijn wel erg voorzichtig. Waarom niet de energiebesparingsdoelstelling van 1,5 % per jaar fors verhogen en er met zijn alle de komende jaren even flink de schouders onder zetten? Op dit moment zijn lokale overheden vooral gericht op energiebesparing bij de woningbouw. Er ligt echter een enorm besparingspotentieel bij de utiliteit. Uit de registratie van de energielabels die er zijn gemaakt voor de utiliteit blijkt dat  ongeveer de helft van de gebouwen niet hoger scoort dan een energielabel D.  Een kwart van alle afgemelde utiliteitsgebouwen in Nederland heeft zelfs energielabel G, een zeer slechte score. Wat ons betreft mag de aandacht voor de utiliteit groter zijn.” (…)’

Op woensdag 9 september organiseren VVM, FedEC en Energy Valley het Nationaal Energie Congres in het Beatrixgebouw in Utrecht. Tijdens dit congres wordt de balans opgemaakt met betrekking tot het Energieakkoord.

Bronnen
EnSoc, 3 augustus 2015: ‘We kunnen veel meer energie besparen’
Informatie over het Nationaal Energie Congres

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.