Wooncomplex bij Nijmegen krijgt internationaal Passiefhuiscertificaat

20 juni 2016 – Drie vrijstaande woningen in het meergeneratiewooncomplex GWLO in Oosterhout bij Nijmegen zijn begin juni vanwege bijzondere bouwkwaliteit gecertificeerd volgens de internationale passiefhuis-standaard.

Uit een persbericht van GWLO
‘(…) Door toepassing van duurzame bouwmaterialen, verwarming met een centrale houtsnipperkachel,  zonnecollectoren en 66 zonnepanelen, heeft dit bijna energieneutraal mini-wijkje nauwelijks energiekosten. De woningen zijn gecertificeerd door het Passive House Institute en behalen daarmee ruimschoots het hoogste energielabel (A+).

De opdrachtgevers wisten wat ze wilden: duurzame, gezonde en behaaglijke woningen, het hele jaar rond. En voor een budget volgens taxatiewaarde, dus zonder extra kosten voor duurzame maatregelen. De toegepaste passiefhuistechnologie op basis van een nauwkeurige energiebalansberekening met de nZEB-tool heeft voor een energetische optimalisatie gezorgd van alle bouwdelen en de installaties. Door de zeer lage energiebehoefte, een collectieve houtsnipperkachel en 66 zonnepanelen zijn de woningen bijna energieneutraal. Maar wel met een zeer comfortabel en gezond binnenklimaat. (…)

Bijna energieneutraal mini-wijkje
Het monumentale Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout (GWLO) in Nijmegen Noord bestaat uit vier gebouwen op de hoeken van een carré op een unieke locatie. Van de zes woningen die in opdracht van drie bevriende gezinnen worden gebouwd, zijn er 3 gereed en bewoond en recent gecertificeerd. De woningen vormen een bijna energieneutraal mini-wijkje. (…)’

Bronnen
Persbericht, 16 juni 2016: Wooncomplex krijgt internationaal Passiefhuiscertificaat

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.