biogas-plus (foto: Engie)

Engie neemt Biogas Plus over

Engie heeft Biogas Plus uit Deurne overgenomen. Daarmee zet het een grote stap op het gebied van groengas in Nederland. Engie verwacht dat de ontwikkeling hiervan de komende jaren een versnelling zal doormaken.

“De vraag naar groengas in Nederland neemt sterk toe terwijl de beschikbaarheid ervan nog beperkt is,” zegt Engie-woordvoerder Michael Verheul. Via deze overname wil Engie een marktleidersrol op zich nemen. “De specialistische kennis die noodzakelijk is voor het ontwikkelen van groengasinstallaties is nog schaars in Nederland. Biogas Plus heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het biologische proces en de bijbehorende technologie voor zowel covergisting, afvalvergisting als mestvergisting. Het bedrijf is actief door de hele keten van advies en ontwerp tot bouw en onderhoud van installaties. Biogas Plus is betrokken bij tientallen kleine tot grootschalige projecten van ombouw tot volledige nieuwbouw.”

Ook voor Biogas Plus biedt de overname voordelen. “Het kan door de overname gebruik maken van het internationale netwerk van Engie en de groeiambities in Europa vormgeven. Zo wordt naast diverse projecten in Nederland al gewerkt aan projecten in Frankrijk.”

Het recente rapport Green Liaisons laat zien welke potentie groengas heeft in het reduceren van CO2-uitstoot en welke cruciale rol het kan spelen in de energietransitie.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.