HVC, Eneco en Kas Energy willen PVNED overnemen

HVC, Enerco Energy Trade en Kas Energy hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 15 augustus 2017 om toestemming gevraagd om PVNED Holding B.V. over te nemen. Belanghebbenden kunnen hun reactie op de aangevraagde overname tot 30 augustus indienen bij ACM. 

PVNED is een belangrijke dienstverlener in de Nederlandse energiewereld. Het werd in 2005 opgericht om de programmaverantwoordelijkheden van verschillende kleinere energiebedrijven als Ons Energie te bundelen. Het verzorgt daarom zaken als onbalansdiensten, programmaverantwoordelijkheidsdiensten en trading-diensten. Behalve in Nederland, werkt het bedrijf inmiddels ook in België en het Verenigd Koninkrijk, waar het de werkmaatschappijen ARBEL NV en PVNED UK Ltd. heeft.

Energie uit afval en kassen

Na overname van Ons Energie, heeft Eneco Energy Trade vijftig procent van de aandelen in PVNED Holding verworven. Energieleverancier Kas Energy is een inkoopcollectief voor glastuinders, terwijl HVC inmiddels uitgegroeid is tot een van Nederlands grootste leveranciers van warmte en electriciteit uit afvalverwerking. Samen willen de bedrijven PVNED nu overnemen, waarbij ieder een derde van de aandelen bezit, meldde Energeia eerder deze maand al.

Belanghebbenden kunnen tot 30 augustus een reactie indienen bij de Directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt.

Bronnen:

  • ACM, 23 augustus 2017, ‘HVC, Enerco Energy Trade, en Kas Energy willen PVNED overnemen. (concentratiemelding)’
  • Energeia, 8 augustus 2017, ‘HVC en Kas Energy stappen in PVNED na terugtrekken PZEM’

Lees ook:

Foto: KasAlsEnergiebron.nl

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.