Kamp onderzoekt verruiming opkoopregeling aardbevingsgebied

8 maart 2016Minister Kamp gaat onderzoeken of de opkoopregeling in het Groningse aardbevingsgebied verruimd kan worden, aldus RTV Noord. Over de waardevermeerderingsregeling zegt hij nog niets.

Minister Kamp van Economische Zaken maakte maandag, tijdens een bezoek aan het aardbevingsgebied in Groningen, bekend te onderzoeken of de opkoopregeling verruimd gaat worden. Nationaal Coördinator Hans Alders krijgt een grote rol in de mogelijke verruiming, stelt Kamp.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) Nu worden alleen nog in hele schrijnende gevallen huizen opgekocht via de Commissie Bijzondere Situaties. Het gaat dan om mensen die geconfronteerd worden met een stapeling van problemen van bijvoorbeeld zowel medische, psychische als economische aard. (…)’

Uit een bericht van RTV Noord
‘(…) Er wordt nu onderzocht of ook mensen die hun huis niet kunnen verkopen en daardoor in de problemen komen geholpen kunnen worden. ‘Dat wordt dan geen algehele regeling, maar dat zal op individuele gevallen gericht zijn,’ aldus Kamp. (…)’

Over de waardevermeerderingsregeling zei Kamp voorlopig nog geen uitsluitsel te geven. Deze regeling houdt in dat eigenaars van huizen met aardbevingsschade 4000 euro kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen. De subsidiepot is echter leeg. De Tweede Kamer stemde begin februari unaniem voor behoud van de regeling.

‘(…) [Kamp] houdt er aan vast om te wachten met een besluit over de regeling op de voorjaarsnota van het kabinet. (…)’

Bronnen
RTV Noord, 7 maart 2016: Kamp onderzoekt verruiming opkoopregeling
NOS, 7 maart 2016: Kamp onderzoekt verruiming opkoopregeling in aardbevingsgebied
FluxEnergie, 3 februari 2016: Kamer stemt voor onderzoek afbouw gasexport en waardevermeerderingsregeling

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.