Kernreactor Tihange 3 blijft tot eind augustus dicht

150817 Electrabel Tihange17 augustus 2015 – Kernreactor Tihange 3 blijft tot eind augustus dicht. De reactor viel vorige week donderdag uit en zou vóór het weekeinde herstarten. Maar Electrabel besloot gepland onderhoud te vervroegen.

Tihange 3 viel vorige week donderdag ongepland uit. Een technisch defect, verklaarde eigenaar Electrabel, dat de centrale in de nacht van vrijdag op zaterdag zou herstarten.

Uit een bericht van De Standaard
‘(…) Electrabel besliste (…) om werken die voor oktober op de planning stonden nu al uit te voeren. ‘De centrale ligt nu toch stil. Industrieel is het interessanter om de werken nu al uit te voeren. Het is nu ook zomer, dan is er toch minder vraag naar elektriciteit dan in de herfst’, luidt het. (…)’

Uit een bericht van De Morgen
‘(…) Het stil liggen van Tihange 3 betekent dat geen enkele reactor in Tihange nog draait. Tihange 1 ligt immers stil voor een revisie, en Tihange 2 ligt -net als Doel 3- stil wegens het ontdekken van de waterstofinsluitsels, de zogenaamde “scheurtjes”. Momenteel draaien dus enkel Doel 2 en Doel 4. Tihange 3 lag dit jaar al tussen 24 maart en 12 mei stil vanwege een tienjaarlijks onderhoud. (…)’

België wordt geplaagd door problemen met haar kerncentrales. De noodstop van Tihange 3 deed de zorgen over de veiligheid van de centrales toenemen.

Bronnen
De Standaard, 14 augustus 2015: Tihange 3 blijft tot einde deze maand dicht
De Morgen, 14 augustus 2015: Tihange 3 ligt nog twee weken stil

Lees ook
FluxEnergie, 14 augustus 2015: ‘Noodstop kernreactor Tihange kwam door technisch defect’
FluxEnergie, 13 augustus 2015: Belgische kernreactor Tihange vannacht uitgevallen

Foto: Electrabel

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.