foto Eandis

Nuts Groep neemt niche-speler Energy Global over

Energieleverancier Nuts Groep neemt Energy Global over. Dit nichebedrijf in de energiesector helpt ondernemingen bij het optimaliseren van grote in- en verkoopposities op de (inter)nationale energiemarkten. De Nederlandse (NLE, Budget Energie) en Belgische (Elegant) dochters van Nuts Groep maakten al gebruik van de diensten van het in 2001 opgerichte Energy Global.

Energy Global voorspelt op basis van eigen modellen het verwachte energieverbruik en de energieproductie uit duurzame energiebronnen. Op basis daarvan maakt het inzichtelijk met welke transacties op de groothandelsmarkt –eventueel aangevuld met vraag- of productiesturing– prijs- en volumerisico’s zo goed mogelijk beheerst kunnen worden. Zo’n service is onmisbaar op een concurrentiële en tegelijk stabiele energiemarkt, vooral voor leveranciers zoals Nuts Groep, die geen eigen stroomproductie hebben en voor om contacten met de eindgebruikers afhankelijk zijn van de groothandelsmarkt, naast eventuele contracten met (kleine) producenten die zich niet zelf op de leveranciersmarkt begeven.

Onafhankelijkheid ligt gevoelig

Nuts Groep gaat Global Energy “hands off” managen. “Energy Global blijft onafhankelijk van andere bedrijven binnen de groep opereren,” onderstreept Nuts Groep. “Bedrijven binnen de Nuts Groep worden bediend tegen dezelfde –transparante– voorwaarden als andere klanten. Daarnaast zijn alle medewerkers en de directie van Energy Global gebonden aan een strikte vertrouwelijkheidsovereenkomst.” Daarmee hoopt Nuts Groep de andere klanten van Global Energy gerust te stellen. Want dit zijn rechtstreekse concurrenten van Nuts Groep. Door de aard van zijn activiteiten beschikt Global Energy over heel wat economisch gevoelige informatie van zijn klanten.

“Energy Global is heel belangrijk voor ons om onze laagste-kosten strategie waar te kunnen maken,” aldus Sjef Peeraer, CEO van Nuts Groep. “In de afgelopen jaren hebben we met hun hulp onze inkoop super-efficiënt gemaakt en de risico’s beheersbaar. Omdat we inmiddels een van de grootste afnemers van EG zijn geworden lag deze transactie voor de hand.”

De transactie, waarvan de financiële aspecten niet bekend worden gemaakt, wordt pas definitief zodra/als de Autoriteit Consument & Markt er haar goedkeuring aan hecht.

Nuts Groep

Nuts Groep profileert zich op de energiemarkt als een prijsspeler. Momenteel bedient hij via Budget Energie en NLE zo’n 600.000 klanten in Nederland en via Elegant meer dan 100.000 in België. NLE kwam pas begin dit jaar bij de groep. Door die overname groeide Nuts Groep in een klap uit tot de op drie na (Nuon, Essent en Eneco) grootste energieleverancier van Nederland.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.