foto: Delta

Ook nieuwe eigenaar Delta Energie vaart onder Zweedse vlag

Delta kantoor Middelburg

Vattenfall heeft met investeringsfonds EQT een overeenkomst bereikt om Delta Energie over te nemen, het onderdeel van het Zeeuwse Delta dat groene stroom en gas levert aan huishoudens, kleine en middelgrote bedrijven. Het is nu nog wachten op een goedkeuring door de ondernemingsraad van Delta en door de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Voor het net als EQT Zweedse Vattenfall is Delta Energie een goede partner om grotere stappen te kunnen zetten in duurzame energievoorziening Bij de overname is niet Delta Fiber betrokken, het onderdeel van Delta dat telecomdiensten verleent. Op dat vlak heeft EQT vorig jaar Delta-telecom met Caiway samengevoegd tot Delta Fiber.

“Met Delta Energie verstevigen wij onze positie in Nederland en vullen we de portfolio van Vattenfall aan met een sterk, groen bedrijf met een lange geschiedenis in Zeeland,” zegt Cindy Kroon, directeur klanten bij Vattenfall Nederland. “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven binnen één generatie en kunnen dit nu samen met Delta Energie realiseren.” Over de financiële aspecten van de overname blijft het echter muisstil.

Delta Energie blijft daarbij als zelfstandig bedrijf opereren vanuit Zeeland. De medewerkers van Delta Energie blijven er werken in het kantoor in Middelburg (foto). Voor klanten blijven de huidige contracten behouden. Zij kunnen blijvend terecht in de Delta-winkels voor energievragen en ook houden ze het combinatievoordeel als zij telecom én energie bij Delta afnemen. Vattenfall is van plan om Delta minstens twee jaar als merknaam te behouden.

Nuon

In 2016 stond Delta ook al eens te koop. Vattenfall hapte toen niet toe, omdat het toen niet mogelijk was alleen de energietak over te nemen. Intussen is de interne structuur van Delta aangepast, zodat dit nu wel kon. Vattenfall, dat volledig eigendom is van de Zweedse staat, na in 2009 een belangrijke participatie in het Nederlandse Nuon en is daarvan sinds 2012 de enige eigenaar.

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.