Personeel Delta boos over salarisverhoging topman

4 februari 2016Het personeel van energiebedrijf Delta is boos over een ‘royale loonsverhoging’ die algemeen directeur Arnoud Kamerbeek vorig jaar kreeg. Een nóg hoger salaris is niet uit te leggen aan de medewerkers, vindt de ondernemingsraad.

In 2014 verdiende Kamerbeek 469.000 euro. Hoeveel loonsverhoging hij in 2015 kreeg, maakt Delta pas in april officieel bekend, maar een bron binnen Delta meldt aan de PZC een bedrag van 575.000 euro.

De loonsverhoging zou afgesproken zijn bij de aanstelling van Kamerbeek, maar is volgens de ondernemingsraad niet uit te leggen aan de werknemers. ‘Die zitten al jaren zo goed als op de nullijn’, aldus de ondernemingsraad in een brief aan de Raad van Commissarissen.

Bovendien staat Delta op het punt zich op te splitsen in een netwerk- en een energiebedrijf, iets dat volgens het bedrijf 800 arbeidsplaatsen zal kosten. Dat en de lage elektriciteitsprijs maken dat Delta er niet goed voor staat. De provincie Zeeland staat op het punt om 150 miljoen in het noodlijdende bedrijf te steken.

Uit een bericht van Omroep Zeeland
‘(…) Voorzitter van de centrale ondernemingsraad Bram Nonnekes laat in een reactie weten: “Ik zou het jammer vinden als de discussie over het loon van Kamerbeek het gevecht om Delta overeind te houden gaat overschaduwen. Maar, gezien de positie van ons bedrijf zetten we wel vraagtekens bij de loonsverhoging” (…)’

Bronnen
PZC, 3 februari 2016: Personeel Delta boos over salarisverhoging algemeen directeur Kamerbeek
Omroep Zeeland, 3 februari 2016: ‘Loonsverhoging directeur Delta niet uit te leggen’
RTL Z, 3 februari 2016: Topman Delta Energie krijgt omstreden loonsverhoging
FluxEnergie, 30 januari 2016: Zeeland werkt aan reddingsplan voor energiebedrijf Delta

Foto: Delta

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.