Shell gaat laadpunten plaatsen bij Nederlandse en Britse tankstations

30 januari 2017Shell gaat dit jaar laadpunten voor elektrische auto’s plaatsen in tankstations in Nederland en Groot-Brittannië. Dat meldt John Abbott, directeur Downstream van Shell, aan de Financial Times. 

De opkomst van de elektrische auto duurt decennia en vormt geen directe bedreiging voor de tankstations, aldus Abbott tegenover de Financial Times. Toch ziet Shell brood in de oplaadpunten voor de stekkerauto’s. Omdat de chauffeur tijdens het opladen iets te eten en te drinken zal willen, maar ook omdat Shell deel wil uitmaken van de energietransitie, aldus Abbott. “There’s not going to be one solution. Hydrogen, electric vehicles and biofuels will all have their place”, zo citeert de Financial Times hem.

Shell wil nog niet bekendmaken hoeveel tankstations een oplaadpunt krijgen, maar stations in stedelijke gebieden zullen de grootste vraag hebben, verwacht Abbott. De installatie begint al vrij snel, stelt hij. Shell maakte eerder al bekend in 2020 in zijn tankstations 20 procent ‘uitstootarme’ brandstoffen te willen verkopen.

Ook het Franse Total onderzoekt de installatie van oplaadpunten in zijn tankstations; het Italiaanse Eni heeft al een aantal, aldus de Financial Times.

Bronnen
Financial Times, 29 januari 2017: Shell to install chargers for electric cars on European forecourts
FluxEnergie, 6 januari 2017: 
‘In 2025 is 20 procent van de brandstoffen in Shell-tankstations uitstootarm’

Foto: Shell De Wetering

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.