Tesla opent assemblage-fabriek in Tilburg

Kamp: 'Samenwerken met Tesla'

26 september 2015 – Minister Kamp was gisteren bij de opening van de tweede Nederlandse Tesla-fabriek, net als de eerste ook in Tilburg. De fabriek assembleert onderdelen die uit de Verenigde Staten verscheept worden.

Elon Musk, de CEO van Tesla, opende gisteren, samen met minister Kamp, de nieuwe vestiging van Tesla in Europa.
In Tilburg worden, na de assemblage, de auto’s ook getest. De nieuwe fabriek heeft daarvoor een indoor-testbaan en buiten een testcircuit.
De eerste vestiging van Tesla in Nederland, eveneens in Tilburg, opende in 2013 en verzorgt de service.
In Tilburg kunnen nu 450 auto’s per week rijklaar gemaakt worden voor de Europese markt. Tesla wil niet zeggen om hoeveel banen het daarbij gaat.
Tesla heeft wereldwijd inmiddels zo’n 80.000 elektrische auto’s verkocht (waarvan zo’n 6.000 in Nederland). Het bedrijf heeft tot nu toe nog nooit winst gemaakt. Het verwacht dit jaar een omzet van $ 5,5 mrd.

Uit het NOS-journaal
‘(…) [Minister Kamp over Musk:] “Wij denken dat hij belangrijke dingen doet om de wereld wat houdbaarder te maken in de toekomst. Hij is echt bezig met een ‘sustainable economy in the future’. Wij denken dat we samen met hem dingen kunnen gaan doen. Bijvoorbeeld door te kijken naar het Nederlandse juridische systeem. Welke regels en wetten hebben wij die veranderd zouden kunnen worden om innovatieve bedrijven als Tesla de ruimte te geven.”

Uit een nieusbericht van de NOS
‘(…) Minister Kamp van Economische Zaken was aanwezig bij de opening. Musk en hij kondigden aan dat Nederland en Tesla gaan samenwerken om duurzame en innovatieve producten te ontwikkelen. Zo wil Kamp dat er samen met Tesla een onderzoek komt naar nieuwe vormen van energieopslag. Elektrische auto’s die ingeplugd zijn kunnen bijvoorbeeld dienen als ‘accu’ als er meer wind- en zonne-energie wordt geproduceerd dan er nodig is. Tesla gaat volgend jaar ook losse accu’s verkopen om thuis energie op te slaan. (…)’

Bronnen
NOS-journaal, 25 september 2015: late uitzending (item op 3’44”)
NOS, 25 september 2015: Elon Musk opent Teslafabriek in Tilburg
Zie ook:
FluxEnergie, 25 september 2015: Tesla naar Nederland? Tesla naar België?
Foto: screenshot NOS-journaal

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.