Trouw: ‘Veel VVD’ers willen nieuwe poging met GroenLinks’ – ‘Klimaat is onderbelicht’

Trouw: ‘Veel VVD’ers willen nieuwe poging met GroenLinks’ – ‘Klimaat is onderbelicht’

22 mei 2017Op het VVD-congres dit weekend in Arnhem vroeg de voorzitter van de VVD-jongeren om een hernieuwde formatiepoging met GroenLinks. Hij kreeg applaus. Net als Rutte die Jesse Klaver complimenteerde met zijn stijl van onderhandelen.

In het verslag van het VVD-congres concludeert Trouw dat veel liberalen voor een nieuwe poging met GroenLinks voelen.
Uit een bericht van Trouw 
‘(…) JOVD-voorzitter Rutger de Ridder noemde het afscheid van GroenLinks ‘oprecht heel jammer’ en riep op tot bezinning bij de VVD-top. “Ik zie met GroenLinks een mogelijkheid om duurzaamheid, een van de belangrijkste thema’s van onze tijd, om te zetten in beleid.” Daarover heeft zijn partij volgens hem ‘een karige visie’.
Zoals binnen alle partijen heeft ook De Ridder als jongerenvoorzitter een vrije rol, maar hij kreeg na zijn boodschap om duurzaamheid ‘op een rechtse, liberale manier te verkopen’ zaalbreed applaus en bijval van leden; slechts een enkeling uitte de vrees voor minder belastingvoordeel bij samenwerking met ‘die lieden van GroenLinks’.
“Kunnen we een reactie krijgen op dit verstandige verhaal dat me uit het hart is gegrepen?”, vroeg het Haagse VVD-lid Jaap Bierman terstond. “Het klimaat is onderbelicht in onze partij, terwijl het absoluut niet antiliberaal is om schaarste te beprijzen. Denk aan CO2-belasting of bevorderen van openbaar vervoer. Daar is onvoldoende aandacht voor in de partij.” (…)’

Bronnen
Trouw, 22 mei 2017: VVD’ers hechten nog aan GroenLinks  (via Blendle)
Foto: still uit VVD-video van het congres

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.