Vermilion blijft gas winnen bij Langezwaag

Vermilion blijft gas winnen bij Langezwaag

14 maart 2017Vermilion Energy blijft gas winnen bij Langezwaag. Daarmee riskeert het bedrijf een miljoenenboete. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had Vermilion opgedragen te stoppen met de gaswinning omdat er geen vergunning is. Vermilion stelt mondelinge toestemming te hebben, aldus de Leeuwarder Courant. 

Vermilion heeft maandag laten weten door te gaan met de gaswinning in Langezwaag, aldus meldt de Leeuwarder Courant. Vermilion reageerde hiermee – net binnen de termijn – op het verbod van het SodM om nog langer gas te winnen uit een van de drie putten die het Canadese oliebedrijf heeft bij Langezwaag. Voor de gaswinning uit die put is een vergunning aangevraagd, maar nog niet afgegeven, aldus SodM. Als Vermilion geen gehoor geeft aan het verbod, riskeert het bedrijf een boete van maximaal 10 miljoen euro.

Uit het bericht van de Leeuwarder Courant
‘(…) Vermilion heeft volgens de mijninspectie geen vergunning voor de productie, die in november is begonnen. Vermilion beroept zich echter op mondelinge toestemming van Economische Zaken. Woordvoerder Manfred Steffens wil het standpunt van Vermilion niet nader toelichten. Staatstoezicht zal naar verwachting nog deze week een dwangsombeschikking afgeven, of de zaak laten rusten. (…)’

Bronnen
Leeuwarder Courant, 14 maart 2017: Vermilion trotseert waarschuwing
Omrop Fryslân, 14 maart 2017: Staatstoezicht op de Mijnen komt met reactie op Vermilion
FluxEnergie, 13 maart 2017: SodM legt Vermilion dwangsom op voor gaswinning zonder vergunning

Foto: Gaswinning in Nederland (Vermilion Energy)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.