‘Zeewier is te waardevol voor opwekken energie’

27 oktober 2015Het is zonde om zeewier te gebruiken voor het opwekken van duurzame energie, stelt directeur Carola Helmendach van North Seaweed. Zeewier is zeer voedzaam en meer geschikt als voeding, meent ze.

Helmendach reageert in PZC op het bericht van ECN dat zeewier over tien tot twintig jaar evenveel duurzame energie kan opleveren als alle windturbines op land en zee bij elkaar. ECN baseert zich op het Europese onderzoeksproject At Sea, waarin nieuwe technieken om zeewier te kweken en te oogsten werden getest.

Helmendach in PZC
‘(…) “Er zitten zoveel waardevolle componenten in, dat het doodzonde is om wier te gebruiken voor de productie van energie. We hebben steeds meer monden te voeden. Uit zeewier kun je bijvoorbeeld vleesvervangers maken. Het is duurzamer om zeewier daarvoor te gebruiken dan voor biomassa.” (…)’

Wiervisser Jan Kruijsse uit Yerseke is het met Helmendach eens. En ‘de Noordzee is een roerig gebied. Je hebt er korte, heftige golfslagen, waardoor het niet meevalt om er zeewier te kweken’, voegt hij toe.

Bron
PZC, 27 oktober 2015: ‘Zeewier is te waardevol voor opwekken energie’ (via Blendle)

Zie ook 
FluxEnergie, 26 oktober 2015: ‘Zeewier energiebron van de toekomst’

Foto: Aziatische recepten

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.