foto: Edelman

Delfts studententeam: podiumplaats en Design Award in Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon 2018 - Team - Eco-Runner Team Delft

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit Delft heeft met zijn zelfontwikkelde voertuig tijdens de 33ste Europese editie van de Shell Eco-marathon in Londen de derde plaats behaald in de categorie ‘prototype-waterstof.’ Het hyperzuinige Delftse voertuig legde 684 kilometer af op 1 m³ waterstof. Dit is volgens Shell te vergelijken met een rit van Amsterdam naar het zuidelijkste puntje van Italië op slechts 1 liter brandstof.

In het Queen Elizabeth Olympic Park sleepten het Delftse team ook de Vehicle Design Prototype Award binnen voor het innovatieve design van hun voertuig. Teamcaptain Joel Croese: “Wij zijn ontzettend tevreden de derde plaats! Gezien iedereen er veel tijd en moeite in heeft gestoken is dit een fantastisch gevoel. Het jaar kende ups en downs maar heeft onze passie voor duurzaamheid, in combinatie met theoretische kennis opgedaan aan de TU Delft, samengevoegd tot een praktisch en geslaagd geheel: ons voertuig Ecorunner.”

Voor deze internationale wedstrijd ontwierpen creatieve jongeren van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten een innovatief en energiezuinig voertuig om mee te rijden tijdens de wedstrijd die van 5 tot en met 8 juli plaatsvond. In totaal gingen 150 teams –waarvan elf Nederlandse en vier Belgische– de strijd aan om met hun zelfontwikkelde voertuigen zo efficiënt mogelijk de finish te halen.

De Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De Europese editie vindt sinds vorig jaar plaats in Londen en verwelkomt studenten technisch en wetenschappelijk onderwijs uit 27 landen. Jaarlijks wordt deze wedstrijd gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Shell daagt de deelnemers uit om door middel van technische innovaties zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig, meer bepaald om zo ver mogelijk te rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.

Belgen

Over de Belgische prestaties in de Shell Eco-marathon 2018 leest U hier.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.