foto: XXImo en -Essent

Essent en XXImo bieden zakelijke klanten samen laadpalen aan

XXImo Mobility en energiebedrijf Essent bieden voortaan samen in Nederland en België een “one-stop-shop” aan voor het opladen van elektrische auto’s. Dit aanbod omvat naast de laadpalen ook betaalopties, een Europees laadnetwerk en ondersteunende diensten.

In het partnership levert Essent naast de energie ook de laadpalen en zal het instaan voor de installatie en het onderhoud ervan. Innogy, de groep waarvan Essent deel uitmaakt, heeft al meer dan 24.000 oplaadpunten in twintig landen geïnstalleerd, vooral in Duitsland. Vanaf nu wordt dit ook in België en Nederland opgestart. Eerder had Essent al een lokaal laadnetwerk uitgebouwd in Amsterdam, maar in 2012 had het dit verkocht aan Nuon.

XXimo, opgericht in 2011, biedt de betaalmogelijkheden en 24/7 ondersteunende diensten aan. Zakelijke klanten van XXImo kunnen voortaan laadpalen kopen, onderdeel maken van een mobiliteitsbudget of opnemen in een leasecontract, inclusief “Mobilitycard” met laadfunctie in heel Europa. De laadpalen kunnen staan op openbare plaatsen, op de terreinen van de zakelijke klanten, maar ook bij hun medewerkers thuis. Die kunnen het thuisladen via XXImo verrekenen met hun werkgever.

“Nu krijgen bestuurders van elektrische wagens vaak met verschillende bedrijven te maken voor de aankoop van hun laadpas, laadpaal, de plaatsing ervan, wanneer er een storing plaatsvindt of voor het verrekenen van het thuisladen. Dit is omslachtig en vormt een belemmering voor werknemers om naar elektrisch rijden over te schakelen. XXImo brengt alles onder hetzelfde webportaal met één centrale servicedesk en versimpelt zo de toegang tot elektrisch rijden aanzienlijk,” wijst Patrick Bunnik, ceo bij XXImo, op het comfort dat een totaalaanbieder meebrengt:

Duurtijd

Het kan 15 minuten tot 15 uur duren om een batterij volledig op te laden. “De tijd die nodig is om een autobatterij te laden is zowel afhankelijk van de batterij van de auto als het laadpunt,” legt Essent-woordvoerster Charlotte van Zutphen uit. “Via XXImo bieden we laders aan die voor gelijkstroom tussen de 3,7 en 22 kW kunnen leveren. Bij bijvoorbeeld een Tesla met een batterij van 75 kWh heeft een lader van 11 kW 7 uur nodig om een lege batterij te vullen.” De prijzen worden pas in het eerste kwartaal van 20189 bekendgemaakt, omstreeks rond de plaatsing van de oplaadinfrastructuur.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.