PvdA wil salarisverhoging DELTA-topman terugdraaien

Schermafbeelding 2016-02-05 om 02.23.19 PM

5 februari 2016 – De provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten moeten er – als aandeelhouders van DELTA – op aandringen dat algemeen directeur Arnoud Kamerbeek van Delta afziet van zijn loonsverhoging. Dat vindt de PvdA. 

Het loon van Kamerbeek wordt vermoedelijk (de cijfers maakt DELTA pas in april bekend) verhoogd met ruim een ton per jaar, naar 575 duizend euro. De ondernemingsraad bracht dat woensdag naar buiten en wil dat die verhoging wordt teruggedraaid. Dat wil de PvdA dus ook. PvdA-kamerleden Joyce Vermue en John Kerstens hebben kamervragen gesteld.

Uit een bericht van de PZC
‘(…) Een bedrijf dat in handen is van overheden moet extra terughoudend zijn met het geven van topinkomens en het verhogen ervan, stellen Vermue en Kerstens.
Vermue: “Onlangs hebben medewerkers van Delta hier in Den Haag nog gestreden voor het niet doorgaan van de splitsing van het energiebedrijf. De mensen zijn bang dat ze hun baan verliezen. Het verdient dan geen pas dat een bedrijf – dat notabene verlies maakt – de topman zo’n loonsverhoging geeft. Daarom moeten de aandeelhouders – de provincie en de gemeenten – erop aandringen dat de directeur afziet van de loonsverhoging.” (…)’

Ook de Statenfractie van de PVV wil dat de loonsverhoging ongedaan wordt gemaakt. En in de gemeenteraad van Borsele (geen tikfout, het dorp Borssele maakt deel uit van deze gemeente) is geïrriteerd gereageerd.

Rien van Hekken van LPB in een ander bericht van PZC
‘(…) “Deze man moet zich diep schamen. (…) Deze verhoging is niet uit te leggen aan de burger, schandalig. Ik overweeg als rasechte Zeeuw zelfs over te stappen naar een ander energiebedrijf.”

Bronnen
PZC, 4 februari 2016: Gedeputeerde Schönknecht wist niks van salarisverhoging directeur Delta
PZC, 4 februari 2016: PvdA: ‘Dwing topman van Delta om af te zien van loonsverhoging’
PZC, 4 februari 2016: PVV wil dat salarisverhoging Deltadirecteur wordt teruggedraaid
PZC, 4 februari 2016: Raad Borsele geïrriteerd over salarisverhoging directeur Delta
Binnenlands Bestuur, 4 februari 2016: Provincie Zeeland boos over salaris topman DELTA

Zie ook 
FluxEnergie, 5 februari 2016:
FluxEnergie, 4 februari 2016: Personeel Delta boos over salarisverhoging topman
FluxEnergie, 30 januari 2016: Zeeland werkt aan reddingsplan voor energiebedrijf Delta

Foto: DELTA

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.