Foto: Remeha Techneco

Remeha neemt warmtepompspecialist Techneco over

Foto: Remeha Techneco

Remeha heeft alle aandelen overgenomen van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt. Het is hun ambitie om in de Benelux een leidende positie op te bouwen.

Techneco (Delft) is 23 jaar geleden opgericht. Het beidt een breed gamma aan met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Bekend is de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk CV-toestel.

Voor Remeha kadert deze overname in het streven naar een betaalbare verduurzaming van de verwarming. In dit kader wil het verder groeien in warmtepompen. Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van zijn marktpositie en producten te versnellen.

Remeha werd in de jaren 1920 opgericht door de Nederlandse ondernemer Gerard van Reekum. De naam van zijn bedrijf, oorspronkelijk een handel in stalen buizen en fittingen voor de verwarmingsindustrie, is een samentrekking van ‘Van Reekum’s Metaal Handel.’ Remeha startte in 1933 met de productie van eigen verwarmingsketels. Het is sinds 1944 gevestigd in Apeldoorn. Na een reeks fusies is het sinds 2009 een onderdeel van de internationale groep BDR Thermea, met hoofdkantoor in Apeldoorn.

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.