Rusland en Saoedi-Arabië praten vandaag over olieproductie (Update)

16 februari 2016 – Vandaag ontmoeten de Russische en de Saoedische energieministers elkaar om het over de olieproductie te hebben. Aanleiding om nu wél te praten, is het eerste transport van Iraanse olie naar Europa.

Update: de landen spraken af om hun olieproductie te bevriezen op het niveau van januari, mits andere grote olieproducenten dat ook doen.

Ali al-Naimi, de Saoedische energieminister, spreekt vandaag in Qatar met zijn Russische collega Alexander Novak. Ook de Venezolaanse olieminister Eulogio Del Pino zal bij de bespreking zijn, aldus de Wall Street Journal.

Venezuela dringt, net als sommige andere Opec-landen, al langer aan op een vergadering over eventuele beperking van de olieproductie. Het land hoopt dat een lager aanbod de olieprijs weer iets opstuwt. Saoedi-Arabië was vooralsnog tegen een beperking van de olieproductie, maar wilde erover denken als andere grote olieproducenten als Rusland, Iran en Irak mee zouden doen, aldus de Financial Times. ‘The first shipments of Iranian crude to Europe on Monday appeared to be a catalyst for beginning discussion’, aldus de Wall Street Journal.

Bronnen
Wall Street Journal, 16 februari 2016: Saudis, Russia to Discuss Oil Output (via Blendle)
Financial Times, 15 februari 2016: Saudi oil minister to meet Russian counterpart (registratie)

Zie ook
FluxEnergie, 16 februari 2016: Eerste Iraanse olie naar Europa

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.