‘Shell bereidt verkoop activiteiten Noordzee voor’

‘Shell bereidt verkoop activiteiten Noordzee voor’

29 maart 2016Shell is in stilte begonnen om kopers te zoeken voor een deel van de activiteiten in de Noordzee. Dat meldt The Sunday Times. Shell stelt in een reactie dat het alle activiteiten, dus ook die in de Noordzee, heroverweegt. 

Volgens bronnen is de Bank of America Merril Lynch ingehuurd zijn om geïnteresseerden te zoeken voor de activiteiten van Shell in de Noordzee. Shell zou zich niet helemaal willen terugtrekken uit de Noordzee, maar de aanwezigheid zou fors kunnen afnemen, aldus de Sunday Times.

Een Shell-woordvoerder wilde niet in detail reageren, maar bevestigde dat het de mogelijkheid van verkoop van alle activiteiten, dus ook die in de Noordzee, bekijkt.

Shell is, na de dure overname van BG, op zoek naar manieren om onderdelen te verkopen.

Uit een bericht van de Financiële Telegraaf
‘(…) Shell telde onlangs omgerekend ruim 44 miljard euro neer voor BG. Het concern wil daar wereldwijd komende tijd tot bijna 27 miljard euro aan desinvesteringen tegenover stellen, zei Van Beurden in februari al. (…)’

Shell heeft 2500 medewerkers op 33 offshore installaties in de Noordzee, aldus de Financial Times. De olie-industrie op de Noordzee, met relatief kleine olie- en gasvelden, heeft zwaar te lijden onder de aanhoudend lage olieprijs. In oktober vorig jaar zette Shell ook al activiteiten in de Noordzee te koop.

Daarnaast meldde Bloomberg eerder deze maand op basis van bronnen dat Shell ook de verkoop van belangen in Trinidad en Tobago, India en de Verenigde Staten overweegt.

Bronnen
The Sunday Times, 27 maart 2016: Shell prepares North Sea sale after BG tie-up
Financial Times, 27 maart 2016: Shell weighs North Sea assets for potential sales
De Financiële Telegraaf, 27 maart 2016: ‘Shell zet activiteiten Noordzee in etalage’
RTL Z, 27 maart 2016: ‘Shell wil activiteiten Noordzee verkopen’
Bloomberg, 2 maart 2016: Shell Said to Mull Sales From U.S. to India in $30 Billion Plan
FluxEnergie, 14 oktober 2015: 
Shell wil belangen Noordzee verkopen
FluxEnergie, 7 september 2015: ‘Olie-industrie Noordzee loopt gevaar te verdwijnen’

Foto: Shell

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.