Istar Verspuij-0642528617;

Vijf energiecommissarissen voor Nijmegen

Energie Commissarissen, Power 2 Nijmegen, Technopromo NijmegenEnergie commissarissen voor Gemeente Nijmegen Patrick Schreven Eco Plus Bouw Simone Ploumen Gemeente Nijmegen Sietse Jager Talis Marije Klomp Radboud Universiteit Niet op de foto: Noel Spauwen - Duurzaam Hengstdal

De Nederlandse Nationale Energiecommissie heeft in een klap vijf nieuwe regionale energiecommissarissen benoemd. Het is hun taak om in hun regio oplossingen te bedenken en te realiseren die Nederland een vooraanstaande rol bezorgen in schone energie.

De vijf nieuwe commissarissen gaan aan het werk in de regio Nijmegen. Ze werden er plechtig aangesteld tijdens een energieontbijt met zowat honderd ondernemers in de Novio Tech Campus.

Het zijn Sietse Jager van woningcorporatie Talis, Patrick Schreven van Eco+Bouw, Nöel Spauwen van Duurzaam Hengstdal (tweede van links op de foto), Simone Ploumen (tweede van rechts) van de gemeente Nijmegen en Marije Klomp (rechts) van de Radboud Universiteit. De benoeming werd gedaan door Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra (links). Het ontbijt werd geserveerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Climate Neutral Group, de Green Business Club en de Nationale Energiecommissie.

Marije Klomp is programmadirecteur duurzaamheid bij de Radboud universiteit. Sietse Jager combineert als projectmanager bij Talis bouwkunde en stadsgeografie. In die functie liet hij al zijn er duizenden zonnepanelen plaatsen en is hij naar verluidt de weg naar circulariteit aan het ontdekken. Jager is ook een beoefenaar van de alternatieve geneeskunde haptonomie.

Noël Spauwen is oprichter van de buurtvereniging duurzaam Hengstdal. Vanuit deze betrokkenheid probeert hij verduurzaming in brede zin te stimuleren. Hengstdal zal als eerste Nijmeegse wijk van gas af gaan. Noël inventariseert samen met vele buren de mogelijkheden. Patrick Schreven is directeur en eigenaar van Eco+Bouw. Met zijn bouwbedrijf is hij een voorloper in duurzaam bouwen. Hij laat zien wat de noodzaak is van het gebruik van natuurlijke materialen in de circulaire bouweconomie. Simone Ploumen houdt als technisch manager aardgasvrije wijken voor de gemeente Nijmegen de energietransitie op snelheid.

Energiecommissarissen elders

Op 13 december worden de energiecommissarissen van de 99 Amsterdamse buurten beëdigd. Eerder werden al energiecommissarissen benoemd in Amsterdam Zuidoost, Groningen, Friesland en Drenthe.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.