Foto: Nationale Energiecommissie

Energiecommissarissen Noord-Nederlandse provincies benoemd

V.r.n.l Hotze Hofstra, Femke Adriaens, Bouwe de Boer en uud Koornstra.

In ROC Friese Poort in Leeuwarden heeft de Nederlandse Nationale Energiecommissie drie energiecommissarissen benoemd, een voor elk van de noordelijke provincies. Het gaat om (v.r.n.l. op de foto) Hotze Hofstra voor Groningen, Femke Adriaens voor Drenthe en Bouwe de Boer voor Friesland. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra (l.) nam de honneurs waar.

Friese aanjager

Bouwe de Boer liep al voor de muziek uit toen half Nederland nog niet doorhad dat duurzaamheid, energie en de mienskip (Fries: gemeenschap) een aanjager nodig had. Hij brengt iedereen in beweging, luidt de motivering achter zijn aanstelling.

Aanstekelijke Assense

Femke Adriaens is kwartiermaker verduurzaming gebouwde omgeving en interim beleidsspecialist duurzaamheid van de gemeente Assen en een echte doorbijter, met Drentse stugheid. In positieve zin, verduidelijkt de commissie deze term. “Optimisme straalt van haar gezicht. Ze is een aanstekelijke verbinder. Ze haalt de rest van Nederland naar Drenthe en andersom.”

Fries geland in Groningen

Hotze Hofstra is projectmanager duurzame ruimtelijke ontwikkeling. Hij scheidt zin van onzin en neemt mensen mee om samen ideeën in concrete projecten om te zetten. Hotze is een Fries in Groningen die ook in Drenthe werkt.

De Nationale Energiecommissie verenigt vooruit-denkenden, captains of industry, burgers, wetenschappers, gemeenten, provincies, maatschappelijke organisaties en startups. In januari 2017 stelde ze ondernemer Ruud Koornstra aan als Nationaal Energiecommissaris. “De Nationale Energiecommissie streeft ernaar om op zoveel mogelijk plekken in Nederland energiecommissarissen te benoemen,” legt Koornstra uit. “Samen werken zij aan oplossingen die Nederland wereldkampioen schone energie maakt. Overal in ons land zijn energie-initiatieven; de nationale commissie zorgt ervoor dat ze elkaar versterken en dat ze gesprekspartner zijn aan de Klimaattafels in Den Haag.”

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.