snellaadstation Delft, Foto: Tom van Gurp

‘Verplicht snellaadstations voor elektrische auto’s bij tankstations’

snellaadstation Delft, Foto: Tom van Gurp

Bij alle tankstations langs snelwegen in de Europese Unie moeten snellaadpalen voor elektrische auto’s worden geplaatst. Daarvoor pleit de Belgische Europarlementariër Kathleen Van Brempt. De politica van Socialistische Partij Anders (SP.A) vindt dat bestuurders van elektrische auto’s er binnen de EU op moeten kunnen vertrouwen dat er onderweg altijd voldoende snellaadlocaties zijn.

Aan het Belgisch opiniemagazine Knack vertelt Van Brempt dat verschillende drempels de omslag naar elektrisch rijden in de weg staan. Een voorbeeld daarvan is de zorg dat bestuurders van een elektrische auto onderweg met een lege accu komen te staan. Door er in ieder geval voor te zorgen dat alle tankstations langs snelwegen voorzien worden van laadpalen, kunnen automobilisten met een gerust hart op weg. Ook als ze op vakantie gaan en langere afstanden moeten afleggen.

Verschillende partijen

Van Brempt vindt overigens niet dat tankstationondernemers de snellaadpalen per se zelf hoeven te plaatsen. Ook andere partijen kunnen de vergunningen voor het realiseren van de palen volgens haar krijgen en de oplaadstations neerzetten. Deze week wordt in het Europees Parlement gepraat over de richtlijnen op gebied van duurzame energie. Centraal staat daarbij de vraag hoeveel duurzame energie er tussen 2021 en 2030 moet worden opgewerkt door de Europese lidstaten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.